Nieuws

De 55-plusser vraagt niet meer om opleiding

Het merendeel van de 55-plussers vraagt bij een werkgever niet meer proactief om trainingen of opleidingen. Een gemiste kans voor HR, omdat eerder al bleek dat investeren in oudere werknemers loont en een must is als het gaat om duurzame inzetbaarheid.

Meer

Een veilig werkklimaat begint bij het management

Het belang van een veilige en gezonde werkplek mag niet worden onderschat. Ook het management speelt daarin een belangrijke rol. Dat benadrukt ook Myrella Sterk, oprichter van Westpoort opleidingen.

Meer

De 55-plusser vraagt werkgever niet meer om opleiding

Het merendeel van de 55-plussers vraagt bij een werkgever niet meer proactief om trainingen of opleidingen. Slechts 39 procent van de oudere werknemers geeft aan dat ze nog vragen om bijscholing. Bij de leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar is dat percentage bijna twee keer zo groot (77 procent).

Meer

Helft kantoormedewerkers heeft lichamelijke klachten door werk

De helft (50 procent) van de Nederlanders die in loondienst werkt en een kantoorfunctie bekleedt, heeft weleens lichamelijke klachten door het werk (gehad). Dit blijkt uit onderzoek van Fellowes onder 1.016 respondenten. Opvallend genoeg hebben jongere werknemers vaker last van lichamelijke klachten dan oudere generaties. 

Meer

Wet Poortwachter: oordeel bedrijfsarts wordt leidend na twee jaar ziekte

Er is een wetsvoorstel aangekondigd dat ertoe moet leiden dat het oordeel van de bedrijfsarts leidend wordt bij de RIV-toets (beoordeling re-integratie-inspanningen na twee jaar ziekte). Dit moet een eind maken aan de onzekerheid voor werkgevers dat zij na twee jaar van re-integratiekosten kunnen worden geconfronteerd met een loonsanctie van vanwege een verschil van inzicht tussen twee artsen (verzekeringsarts UWV versus bedrijfsarts).

Meer
Pagina 1 van 31> >>