Nieuws

Juist nu moeten werkgevers goed voor hun mensen zorgen

De impact van Covid-19 is in heel (werkend) Nederland groot. In een tijd van onzekerheid is het des te belangrijker om goed voor medewerkers te zorgen. Zowel in tevredenheid van medewerkers als in de mate van betrokkenheid is een lichte stijging zichtbaar in 2020 in vergelijking met het afgelopen jaar. Echter, het enthousiasme blijft achter.

Meer

Herplaatsing van langdurig arbeidsongeschikte werknemer geeft geen recht op transitievergoeding

In 2018 wees de Hoge Raad een baanbrekend arrest, de Kolom-beschikking. Op basis van die uitspraak is de werkgever onder bijzondere omstandigheden een gedeeltelijke transitievergoeding verschuldigd. Na de Kolom-beschikking kwamen allerlei nieuwe vragen op, zoals de vraag of de werknemer ook recht heeft op een pro rato transitievergoeding als het salaris met minimaal 20% wordt verlaagd, terwijl de arbeidsduur niet met minimaal 20% wordt verlaagd.

Meer

Coronavirus: dit kunnen werkgevers en werknemers zelf doen

Wat kun je doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?  Was je handen regelmatig met zeep   Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog   Gebruik papieren zakdoekjes In deze video zie je hoe je het beste je handen kunt wassen.     Vragen en antwoorden, RIVM   Hoe bescherm je de organisatie tegen een epidemie? Waar Covid-19 de kop opsteekt, volgen stringente maatregelen. Denk aan quarantaines waardoor medewerkers niet op hun werk kunnen komen en de tijdelijke sluiting van bedrijven en organisaties.

Meer

Werkgelegenheid in het MKB groeit dubbel zo hard als de economie

De werkgelegenheid in het MKB is in 2019 met 3,1% gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei ligt gemiddeld al enkele jaren boven de 3% en daarmee boven het bruto binnenlands product in het vierde kwartaal, dat door het CBS op 1,5% is becijferd. Wel biedt het MKB relatief veel flexbanen en tijdelijke contracten.

Meer

'Werknemer lijdt in kantoortuin'

Vermoeidheid, concentratieverlies, stress en hoofdpijn. Veel bedrijfsartsen horen dit soort klachten van mensen die werken in een kantoorruimte zonder scheidingswand, oftewel een kantoortuin. Dat concludeert tv-programma De Monitor.

Meer
Pagina 1 van 33> >>