Nieuws

Werknemer komt niet terug van vakantie: wat kan HR doen?

Een jaarlijks terugkerend probleem: de werknemer die te laat van zijn vakantie terugkomt. De drie weken waarvoor hij toestemming heeft, worden opeens vier weken. Niet zelden onverwachts. Wat nu?

Meer

Minder op kantoor werken maakt gelukkig

Een derde van de Nederlandse kantoormedewerkers zit nog steeds elke dag achter hetzelfde bureau, maar van de resterende 66,5% is ruim de helft (53,6%) in de afgelopen twee jaar steeds meer buiten kantoor gaan werken. 36% doet het nog net zoveel als voorheen, en slechts 10,3% is weer vaker op kantoor te vinden.

Meer

Veel verzuim door privésores

Bijna een op de vijf werkende Nederlanders heeft zich wel eens ziek gemeld wegens stress in het privéleven en was daarbij niet eerlijk over de oorzaak van het verzuim. 40 procent van de werkenden ervaart wel eens concentratieproblemen op het werk door levensloopstress.

Meer

Arbo-boetes aangepast: hogere boete als u geen RI&E heeft

Organisaties zonder Risico Inventarisatie en Evaluatie krijgen voortaan direct een boete als er een inspectie plaatsvindt. Verder worden boetes hoger als het Plan van Aanpak niet voldoende wordt nageleefd. Bij zware bedrijfsongevallen geldt dat de boetes omhoog gaan naarmate het letsel ernstiger is.

Meer

Medewerkers hoeven tijdens vakantie niet bereikbaar te zijn

De vakantieperiode is opnieuw aangebroken en veel medewerkers verdwijnen naar het buitenland. Voor managers is dat vaak problematisch, zeker indien het noodlot toeslaat en systemen het begeven. 

Meer
Pagina 1 van 29> >>