Nieuws

Thuis werken we productiever dan op kantoor

We zijn thuis productiever dan op kantoor. Dat blijkt uit een groot onderzoek onder ruim 40.000 kantoorwerkers bij onder meer de Rijksoverheid. Een goede werk-privébalans en de tevredenheid over thuiswerken blijken een aanwijsbare positieve invloed te hebben op de productiviteit van thuiswerkers.

Meer

Beeldbellen met de bedrijfsarts bevalt wel

Ook arbodiensten hebben hun werkwijze drastisch moeten aanpassen door de COVID-19 pandemie. Een bezoekje aan de arbodienst, of de bedrijfsarts die op huisbezoek gaat, dat zit er even niet in. Een gemis?

Meer

Vaker en langer verzuim tijdens tweede golf

Tijdens de tweede golf is er sprake van vaker en langer verzuim door besmetting met het corona-virus. Was tijdens de eerste golf de helft van de door corona gevelde mensen na twee maanden weer volledig aan het werk. Nu in de huidige tweede golf duurt dat bijna drie maanden. Volgens Arbo Unie hebben mentale factoren zoals somberheid en teleurstelling door de vele beperkende corona maatregelen invloed op de veerkracht van mensen, die daardoor minder snel herstellen van hun corona besmetting.

Meer

Alleen nog maar op kantoor werken? Dat gaat écht niet meer gebeuren

Een ruime meerderheid van 85 procent van de thuiswerkende Nederlanders, wil voortaan zelf bepalen vanuit welke locatie zij werken. Alleen maar thuiswerken, heeft daarbij niet de voorkeur. Maar alle dagen terug naar kantoor, ziet een grote meerderheid gewoon niet meer gebeuren.

Meer

Ziekteverzuim eind 2020 op hoogste niveau in achttien jaar

Het ziekteverzuim onder Nederlandse werknemers is sinds 2002 niet zo hoog geweest als in de laatste drie maanden van vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. De meeste ziekmeldingen kwamen van zorgmedewerkers in verpleeghuizen, die al langer zeggen te kampen met coronabesmettingen onder personeel.

Meer
Pagina 1 van 42> >>