Nieuws

Werknemer op vakantie: dit zijn de veilige en onveilige landen

Door de coronapandemie staan veel meer landen dan voorheen op de lijst met onveilige reisbestemmingen. Wat als een werknemer op vakantie wil naar een land waar het coronavirus nog niet is beteugeld? Dit zijn de rechten en de plichten van de werkgever.

Meer

Na coronapiek forse daling verzuim

Na de forse stijging van het aantal verzuimmeldingen in de maand maart 2020 met 30%, neemt het aantal nieuwe verzuimmeldingen in april en mei fors af. Toch duurt het gemiddeld langer voordat iemand weer is hersteld. Arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare waarschuwen voor langdurend verzuim door psychische klachten als gevolg van het coronavirus en de nieuwe werksituatie. Alertheid en contact met werknemers, duidelijke kaders en op tijd hulp inschakelen van experts is het devies.

Meer

37 procent werkend Nederland: anderhalve meter afstand op werk onhaalbaar

37 procent van werkend Nederland stelt dat anderhalve meter afstand op de werkvloer voor hen niet haalbaar is. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR Flex onder 1032 Nederlandse werknemers. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat bijna één op vier (23 procent) van de Nederlandse kantoormedewerkers er vanwege het coronavirus tegenop ziet om zich (weer) onder collega’s te begeven.

Meer

‘Laat werknemer met covid zich meteen bij bedrijfsarts melden’

Hoe vergaat het artsen op de werkvloer in tijden van covid-19? Lees hier over de belevenissen van bedrijfsarts Wil Duits.

Meer

47% wil het liefst zo snel mogelijk weer terug naar zijn originele werkplek

De helft van de medewerkers wil zodra het kan weer meerdere keren per week naar kantoor. Toch wil de meerderheid ook na corona vaker thuiswerken en zijn/haar tijd flexibeler indelen. Dat blijkt uit het nationaal coronawerkgeversonderzoek van marktonderzoeksbureau Motivaction en PROOF.

Meer
Pagina 1 van 36> >>