Nieuws

Aantal ziekmeldingen door besmetting op het werk meer dan verdubbeld

Het gemiddelde verzuimpercentage steeg in oktober 2021 naar 4,6% (ten opzichte van 4,2% in september). Dat is de grootste stijging sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020. Dat blijkt uit cijfers van ArboNed en HumanCapitalCare, beide onderdeel van HumanTotalCare en gezamenlijk werkzaam voor ongeveer 1 miljoen werkenden. Volgens de arbodienstverleners is het aantal ziekmeldingen als gevolg van een coronabesmetting via de werkomgeving sinds het loslaten van het thuiswerkadvies eind september meer dan verdubbeld. 

Meer

Vierde Covid-19 golf maakt werknemerswelzijn topprioriteit voor werkgevers

Door het toenemende aantal berichten over de 'vierde COVID-golf' worden werkgevers steeds meer geconfronteerd met het feit dat de eerste helft van 2022 hetzelfde lijkt te worden als 2021. Sinds het begin van de wereldwijde pandemie in 2020 heeft COVID-19 een ongekende druk gelegd op bedrijven en hun personeel, waardoor de mentale en fysieke gezondheid van werknemers vaak in het gedrang is gekomen.

Meer

Griepklachten? Blijf thuis en volg het Snotneusprotocol

Nu het weer écht herfst is, melden meer mensen zich ziek op het werk vanwege luchtwegklachten. Was het een tijdje terug misschien nog gebruikelijk om met een hoestje en een snotneus naar het werk te gaan, nu hebben werkgevers en collega’s dat liever niet. Een ‘snotneusprotocol’ moet helpen om het ziekteverzuim de komende tijd beheersbaar te houden.

Meer

Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest

Wereldwijd zijn Nederlandse medewerkers het minst gestrest, zo blijkt uit het Health on Demand rapport van adviesbureau Mercer. 30 procent van de Nederlanders geeft aan wel een beetje stress te ervaren. Toch ligt dit percentage wereldwijd veel hoger, namelijk op 50 procent. De situatie in Nederland is echter niet helemaal zorgeloos.

Meer

Arbeidsomstandigheden belangrijker thema sinds corona

De coronapandemie heeft grote invloed gehad op bedrijven en organisaties. Meer dan twee derde (68 procent) van de organisaties spreekt van een negatieve impact. Directies focussen nu meer op arbeidsomstandigheden, zoals de balans werk-privé. Ruim vier op de vijf organisaties (81 procent) ziet het liefst een sneltestregeling vanuit de overheid.

Meer
Pagina 1 van 45> >>