Nieuws

Wet Poortwachter: oordeel bedrijfsarts wordt leidend na twee jaar ziekte

Er is een wetsvoorstel aangekondigd dat ertoe moet leiden dat het oordeel van de bedrijfsarts leidend wordt bij de RIV-toets (beoordeling re-integratie-inspanningen na twee jaar ziekte). Dit moet een eind maken aan de onzekerheid voor werkgevers dat zij na twee jaar van re-integratiekosten kunnen worden geconfronteerd met een loonsanctie van vanwege een verschil van inzicht tussen twee artsen (verzekeringsarts UWV versus bedrijfsarts).

Meer

Samenwerkingsverband Occure en Dona HR Advies

We zijn er trots op dat we een samenwerkingsverband met DONA HR ADVIES bekend kunnen maken. Doel van de samenwerking is om kennis en inzichten op het gebied van organisatie, management en de inzetbaarheid van personeel bij elkaar te brengen, te versterken en te verbeteren, te vernieuwen en te delen.

Meer

Compensatie transitievergoeding na 2 jaar ziekte

Werkgevers kunnen vanaf 1 april 2020 compensatie aanvragen als zij een werknemer ontslaan die meer dan 2 jaar ziek is.

Meer

Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen?

‘Goed geslapen?’ is een vraag die leidinggevenden niet zo vaak stellen aan hun team. Er zijn maar weinig bedrijven die zich bezighouden met de nachtrust van hun werknemers.

Meer

HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat

Maar liefst 71 procent van de Nederlandse HR-professionals verwacht dat zijn of haar functie de komende tijd gaat veranderen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘HR-Trends 2019-2020’ van adviesbureau Berenschot, uitgeverij Performa en AFAS Software, uitgevoerd onder bijna 2.000 HR-professionals.

Meer
Pagina 1 van 31> >>