Nieuws

Werk-privébalans topprioriteit voor werknemers in Nederland

Werknemers in Nederland vinden hun werk-privébalans dé topprioriteit als het gaat om vitaliteit en gezondheid. Zeven op de tien (69 procent) vindt deze balans het meest belangrijk, gevolgd door de organisatiecultuur (51 procent) en mentale gezondheid (49 procent). Toch is het ondersteunen van medewerkers bij het managen van hun werk-privébalans voor slechts 28 procent van de werkgevers in Nederland een topprioriteit.

Meer

Ziek naar werk: inspectie ontving dit jaar al 3.785 coronagerelateerde klachten

De Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, heeft dit jaar (tot 5 april) 3.785 coronagerelateerde klachten ontvangen. Dat is 65 procent van het totale aantal meldingen dat de inspectie in deze periode binnenkreeg. De meerderheid van de meldingen heeft dus te maken met de coronamaatregelen.

Meer

Duizenden zieke werknemers kunnen niet re-integreren door corona

Door de coronacrisis komen duizenden langdurig zieke werknemers financieel in de knel. Het CNV pleit dan ook voor een verlenging van de loondoorbetaling van deze groep. De overheid moet werkgevers hierin compenseren aldus de vakbond.

Meer

Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend

Ondanks dat in het eerste kwartaal van 2021 het ziekteverzuim nog altijd hoog is, laten de cijfers vanaf eind 2020 een licht dalende trend zien in een aantal sectoren. Dit volgt op een coronajaar met de hoogste verzuimcijfers sinds jaren. In het voorjaar 2020 was er relatief meer psychisch verzuim.

Meer

Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers

Ruim driekwart (76 procent) van de werkenden onder de 30 jaar vindt dat de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van medewerkers bij de werkgever ligt. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1.288 Nederlanders in loondienst voor minimaal 32 uur per week. Kijkend naar heel werkend Nederland heeft 68 procent deze mening.

Meer
Pagina 1 van 43> >>