Nieuws

Extra geboorteverlof per 1 januari 2019

Minister Koolmees van SZW heeft het wetsvoorstel invoering extra geboorteverlof (WIEG) door de Tweede en Eerste Kamer gekregen. Het huidige kraamverlof wordt vervangen door een ruimere regeling voor geboorteverlof. Vanaf 1 januari 2019 krijgen partners na de geboorte van hun kind een hele week verlof volledig doorbetaald. Partners kunnen het verlof meteen opnemen, maar mogen dat ook doen in de eerste vier weken na de bevalling. Nu krijgen zij nog slechts twee dagen betaald kraamverlof. Afwijking bij cao is niet mogelijk. Dat heeft de nodige gevolgen voor uw organisatie. Werknemers zullen hierover veel vragen hebben.

Meer

Jonge vrouw blijft achter in loongroei na kankerdiagnose

Nederlanders leveren na een kankerdiagnose nauwelijks loon in ten opzichte van de totale populatie. Wel zijn er enkele subgroepen die in nadelige zin opvallen. Zo blijft het salaris van jonge vrouwen na een kankerdiagnose achter bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Meer

Files en vertragingen? 61 procent van de werkenden deert het niet

Ondanks het toenemende fileleed is 61 procent van werkend Nederland tevreden over de huidige reistijd naar hun werkplek. Slechts vijftien procent geeft aan niet blij te zijn met de tijd die ze nodig hebben om op het werk te komen.

Meer

1 op de 5 werknemers weigert mediation bij arbeidsconflict

Werknemers zijn minder bereid tot bemiddeling dan werkgevers. In verhouding tot werkgevers, vragen werknemers minder vaak mediation aan en weigeren ze voorstellen tot bemiddeling relatief vaker.

Meer

AOW-leeftijd in 2024 niet omhoog

De AOW-leeftijd gaat in 2024 niet omhoog. In 2024 hebben mensen recht op AOW met 67 jaar en drie maanden. Daarmee blijft de AOW-leeftijd gelijk in 2022, 2023 en 2024.

Meer
Pagina 1 van 18> >>