Nieuws

'UWV-personeel maakt te veel fouten bij beoordelen van zieken'

Het UWV-personeel maakt te veel fouten bij het beoordelen van wat voor werk mensen met een ziekte of beperking nog kunnen doen, meldt Trouw maandag op basis van interne rapporten van het UWV.

Meer

Hooikoortsseizoen is vroeg begonnen

Hooikoortspatiënten zijn dit jaar relatief vroeg met het aanschaffen van medicijnen voor hun pollenallergie. De eerste piek in aanschaf van hooikoortsmedicatie lag al in februari en begin maand maart. Dit is een maand eerder dan in voorgaande jaren. Dat meldt het CBS. 

Meer

Slechts één op de tien vaders gebruikt ouderschapsverlof

Van alle werkende vaders, maakte 11 procent gebruik van ouderschapsverlof. Het gebruik is in de afgelopen jaren nagenoeg gelijk gebleven. Hoewel de meeste vaders doorwerken zonder ouderschapsverlof op te nemen, werken vaders wél vaker thuis dan mannen zonder kinderen.

Meer

Verzuim in Nederland blijft stijgen, vooral psychisch verzuim

Het gemiddelde verzuim in Nederland blijft stijgen, naar 4,2% in 2018 ten opzichte van 3,8% in 2017 en 3,5% in 2016. Psychische klachten zorgen voor een onverminderd hoog aantal verzuimdagen. 

Meer

30 procent niet-werkenden door ziekte belemmerd

Drie op de tien personen zonder werk gaven in 2018 aan door een langdurige ziekte, aandoening of handicap belemmerd te worden bij het verkrijgen van werk. Dat zijn ruim 1,2 miljoen personen. 

Meer
Pagina 1 van 24> >>