Online afspraak maken coronatest nu mogelijk; uitslag coronatest ook online te zien

Via de nieuwe overheidssite coronatest.nl kunnen Nederlanders vanaf vandaag een afspraak maken voor een coronatest. Ook de uitslag van je coronatest is daar online op te vragen. Het is een van de extra maatregelen van het kabinet om de toenemende coronabesmettingen tegen te gaan.

De nieuwe site, coronatest.nl, is simpel in gebruik. Je logt in met je DigiD en geeft aan of je een afspraak wilt maken of de uitslag van je coronatest wilt bekijken. Bij het maken van een afspraak worden vervolgens een aantal vragen gesteld over de ernst van de klachten, of je in aanraking bent gekomen met besmette mensen en of je een contactberoep hebt. Daarna hoef je alleen nog maar je postcode in te typen en kun je zien op welk tijdstip je langs kan komen voor een coronatest.

Testdrempel verlagen
Tot aan vandaag kon er alleen telefonisch een afspraak worden gemaakt met de GGD. Met de mogelijkheid om online een afspraak te maken hoopt het kabinet de testdrempel te verlagen en om de tijd tussen de besmetting en het bron- en contactonderzoek te verkleinen. Zo hoopt de overheid de verspreiding van het virus verder tegen te gaan. Wereldwijd zijn er nu meer dan 20 miljoen besmettingen gemeld. Maar ook in Nederland steeg het aantal besmettingen de afgelopen dagen met meer dan 600 personen per dag.

Bron: Gezondheidsnet; 13 augustus 2020