Samenwerkingsverband Occure en Dona HR Advies

We zijn er trots op dat we een samenwerkingsverband met DONA HR ADVIES bekend kunnen maken. Doel van de samenwerking is om kennis en inzichten op het gebied van organisatie, management en de inzetbaarheid van personeel bij elkaar te brengen, te versterken en te verbeteren, te vernieuwen en te delen.

Dona HR Advies staat voor klantgerichtheid, professionaliteit, meetbaarheid  en innovativiteit. Het is een consultancy organisatie die adviseert op het snijvlak van HRM, risicomanagement en duurzame inzetbaarheid. In risicoanalyse en onderzoek voor onze klanten wordt gebruik gemaakt van gedegen wetenschappelijk onderzoek, zodat feiten kunnen worden vastgesteld en concrete adviezen kunnen worden gegeven. Hiervoor is de duurzame inzetbaarheid score card ontwikkeld (DISC), waarmee uw organisatie kan worden vergeleken met andere bedrijven in uw branche of sector, op alle gebieden van duurzame inzetbaarheid. Hierdoor zijn de adviezen praktisch toepasbaar en leiden ze tot meetbaar resultaat. 

DONA HR ADVIES is opgericht in 2010 door Peter Dona, na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest als HRM adviseur, consultant, directeur en onderzoeker. Hierdoor beschikken we over ervaringen niet alleen vanuit de advieskant, maar ook als lijnmanager.
Zo is Peter werkzaam geweest als HRM manager bij de Haagse Tramweg Maatschappij (HTM), Consultant bij ArboNed, BMC & Business Fit-ality. Ook werkte hij als regiodirecteur en directeur Consultancy bij Arbo Unie en als senior onderzoeker en adviseur bij TNO. In deze 30 jaar heeft Peter organisaties in vrijwel alle sectoren en branches mogen adviseren. Van gemeentelijke organisaties, energiebedrijven, productiebedrijven tot ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en verzekeraars.

Naast zijn adviespraktijk is Peter sinds 2006 als kerndocent verbonden aan Avans+, zelfstandig onderdeel van Avans Hogeschool, waarin (Post) HBO opleidingen worden verzorgd. Voor Avans+ is Peter mede grondlegger en docent van de enige registeropleiding in Nederland op het gebied van Integraal gezondheidsmanagement / duurzame inzetbaarheid, de opleiding ‘Register Consultant Duurzame Inzetbaarheid (®RCDI). Daarnaast is hij betrokken bij opleidingen als Master of HRM, HR-Analytics en strategische personeelsplanning..
Hij is mede grondlegger van het Erkend Risicoadviseur NEN en lid van de NEN commissie (internationaal) HRM, en is mede ontwikkelaar van de digitale webtool duurzame inzetbaarheid van de NEN. 

Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan op gebieden als HRM, duurzame inzetbaarheid, risicomanagement en strategische personeelsplanning. Na de publicatie van 2 eerdere boeken "Aan zet met inzet"(2012) en "Het werkstressalfabet"(2014), is in juli 2015 zijn 3e boek, dat Peter samen heeft geschreven met Erik van de Crommenacker en Siebrand van der Ploeg verschenen. Dit boek gaat over risicomanagement, bedrijfscontinuïteit en duurzame inzetbaarheid en wordt uitgegeven door de NEN. De titel luidt: "Verzekeren kan altijd nog!".
Eind 2019 verschijnt een nieuw boek over duurzame inzetbaarheid bij Boom uitgever, ‘Aan de slag met duurzame inzetbaarheid: van dialoog naar rendement’. Vooral een ‘Doe-boek’ hoe je in de organisatie aan de slag kan met duurzame inzetbaarheid.

Boek: "Verzekeren kan altijd nog" te bestellen door hier te klikken!

Of bij Managementboek.nl

Heeft u vragen of wilt u een kennismaken met Peter om te onderzoeken wat DONA HR ADVIES voor u kan betekenen, stuur dan een berichtje naar info@occure.nl.

Bron: Infobulletin Occure, 18 november 2019