Home > Bedrijfsartsen en arboprofessionals

Bedrijfsartsen en arboprofessionals

Klik hier als u interesse hebt om als zelfstandig arboprofessional te gaan werken of reeds als zelfstandig arboprofessional werkzaam bent en op de hoogte gehouden wil worden van de activiteiten van Occure.

 Als partner in het Occure Member Benefit Program krijgt u kortingen op tal van zaken, die door Occure scherp zijn ingekocht. Overigens kunnen ook niet-partners van deze member benefits profiteren, maar de extra korting geldt dan niet.
Op dit moment zijn de volgende zaken hierbij aan de orde:


Opleidingsaanbod nascholing bedrijfsartsen / arboprofessionals Occure

Nascholing in Zuid-Afrika

We zijn te gast zijn in een land waar de AIDS- en HIV-problematiek niet alleen een humanitair drama is, maar ook een immens economisch probleem. De grote ondernemingen zien hun personeelsleden massaal uitvallen. Natuurlijk is dat vreselijk, maar het biedt ook kansen.
Wij kunnen veel leren van de wijze waarop men hier omgaat met deze problematiek en deze kennis toepassen in onze eigen werksituatie als arboprofessional.

Deze nascholing, met het thema “samenwerken aan duurzame inzetbaarheid”, biedt een gevarieerd programma voor bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen waarbij theorie afgewisseld wordt door de praktijk en werkplekbezoeken. De rol van de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige als expert, coach, adviseur en aanjager staat centraal.
De deelnemer wordt zich meer bewust van de wijze waarop hij zijn rol invult en de mogelijkheden die dit biedt bij de uitvoering van zijn werkzaamheden.
Daarnaast neemt hij neemt kennis van:
-    de diverse modellen voor een gedragsmatige aanpak en weet hoe deze in te zetten in de eigen werkzaamheden aan de hand van de praktijkvoorbeelden;
-    de nieuwste maatschappelijke ontwikkelingen en trends in werken en het behoud van werkvermogen en duurzame inzetbaarheid;
-    de theorie en praktijk rondom duurzame inzetbaarheid vanuit een werkgevers- en werknemers perspectief.

 Accreditatie is aangevraagd voor bedrijfs- en verzekeringsartsen (31 punten, inclusief voorbereidingsbijeenkomst en afsluitende dag) en ook voor arbeidsdeskundigen.Als partner krijgt u verder toegang tot:

  • Medische dossiers / automatisering (tegen betaling)
  • Netwerk Occure, indien u zoekt naar inzet andere discipline
  • Alle informatiebulletins die Occure verstuurt naar haar relaties.


Andere behoeften en ideeën kunt u doorgeven aan info@occure.nl. Alle voorstellen zullen wij toetsen op draagvlak en bij voldoende draagvlak en haalbaarheid, toevoegen aan het programma.

De kosten voor het partnership van het Occure Member Benefit Program bedragen voor bedrijfsartsen per jaar € 298,00 (excl. BTW), voor de overige arboprofessionals € 198,00 (excl. BTW). Uiteraard zijn de kosten fiscaal aftrekbaar.


Schrijf je direct in.

Vul het onderstaande formulier in en u hoort zo spoedig mogelijk van ons

Na inschrijving ontvangt u een factuur. Op het moment dat de betaling bij Occure is binnengekomen, bent u ingeschreven als partner.